Contractovername

Als het ‘jasje’ van uw medewerker niet meer past

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Iedere organisatie is aan veranderingen onderhevig. Soms is het beter voor zowel de werknemer als de werkgever om afscheid van elkaar te nemen, al dan niet gedwongen. Graag gaan wij met de betreffende medewerker in gesprek en verkennen wij gezamenlijk of we de opgebouwde kennis voor het onderwijs kunnen behouden. Wanneer de medewerker intrinsiek is gemotiveerd, bieden wij een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd met gelijkwaardige arbeidsvoorwaarden en behoud van opgebouwd ABP-pensioen. Eenmaal in dienst starten wij met een loopbaantraject gericht op duurzame inzetbaarheid. Ons primaire doel is om medewerkers met energie en plezier naar het werk te laten gaan.

 

Werkwijze

Het loopbaantraject begint met het Duurzaam Inzetbaarheid Traject (DIT), een intensief traject van ongeveer drie weken. Het verkennen van iemands drijfveren, talenten en mogelijkheden staat hierin centraal. Aansluitend onderzoekt de medewerker zelf passende keuzes met een loopbaancoach. Dit kan een functie of opdracht zijn in dezelfde lijn als de huidige functie, dan wel een functie of opdracht in een andere richting. De medewerker wordt getriggerd om uit de comfortzone  te komen en te durven dromen. Dit stimuleren wij met onze bewezen methode.

 

De regie over eigen ontwikkeling

Op basis van een plan van aanpak heeft de medewerker de regie over zijn of haar verdere ontwikkeling. Vanaf binnenkomst wordt de medewerker continu intensief begeleid, ook na het loopbaantraject. Tijdens het loopbaantraject wordt de medewerker diverse in- en externe opleidingen en cursussen aangeboden, opdat hij of zij voorbereid is op toekomstige functies. Zodra het opportuun is, wordt gezocht naar opdrachten en vacatures. Wij zetten daarvoor onder andere ons landelijk dekkend netwerk in, van waaruit de medewerker in de eigen regio wordt bemiddeld.

Bij onze aanpak wordt de latende werkgever volledig ontzorgd en blijft niet achter met onvoorziene financiële risico’s. De medewerker krijgt een aanstelling voor onbepaalde tijd met vergelijkbare arbeidsvoorwaarden met behoud van ABP-pensioen.

 

Kortom wij bieden

  • de zekerheid van een duurzame oplossing voor boventallige medewerkers of medewerkers die om andere redenen vrijwillig of gedwongen in beweging moeten komen met behoud van rechtszekerheid.
  • de zekerheid van een vast contract met vergelijkbare arbeidsvoorwaarden en behoud van ABP-pensioen. Dus geen tijdelijke mobiliteitscontracten of outplacementtrajecten.
  • bemiddeling van medewerkers naar een nieuwe baan of opdracht bij een andere organisatie binnen het onderwijs.
  • duurzame inzetbaarheid. Wij zetten medewerkers in hun kracht en zorgen dat zij zelf regie nemen over hun loopbaan.

 

Iedereen vanuit het onderwijs is welkom. Mits intrinsiek gemotiveerd en bereid de regie over de verdere loopbaan te nemen. 

Het Onderwijs Domein

Utrechtseweg 75
3702 AA Zeist
Tel: 030 20 81 002
Kvk : 72785934

Openingstijden

Maandag - vrijdag 09.00 - 17.00
24/7 bereikbaar per mail

info@hetonderwijsdomein.nl

Reach Us

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus voluptatem.

13005 Greenville Avenue,
California, TX 70240

+22 140 006 754

contact@divifinance.com

Leave A Message