DIT

Duurzaam Inzetbaarheid Traject voor medewerkers

Het Onderwijs Domein heeft het Duurzaam Inzetbaarheid Traject (DIT) ontwikkeld: een drie wekend durend ontwikkelassessment. Zodra u in dienst bent bij Het Onderwijs Domein doorloopt u het traject, waarbij u onder eigen regie en met behulp twee psychologen aan de slag gaat met uw eigen duurzaam inzetbaarheid. Onderwerpen hierbinnen zijn: vitaliteit, talenten, vaardigheden, competenties en ontwikkelbaarheid hierop.

Het DIT is gebaseerd op de positieve psychologie, het legt de nadruk op mogelijkheden in plaats van op onmogelijkheden en op het motiveren van uzelf om juist uw sterke kanten (talenten, vaardigheden, eigenschappen, competenties) te gebruiken, energie te vergroten en uzelf te ontwikkelen.

Hiervoor wordt onder andere het KernTalentenAssessment (KTA) ingezet, dat wordt uitgevoerd door een gecertificeerd KernTalentenanalist. U ontdekt door middel van deze methode wie u bent, wat uw potentieel is en wat u intrinsiek motiveert. De uitkomst van deze analyse is voor het leven. Daarnaast worden er ook meerdere wetenschappelijke onderbouwde vragenlijsten op het gebied van talenten, competenties en drijfveren ingezet en worden de uitkomsten op kruisverbanden doorlopen met de KTA.

Het DIT is vormgegeven via een ePortfolio omgeving. Zo kan u op ieder moment en op elk gewenst apparaat (mobiele telefoon, laptop, PC) aan uw eigen inzetbaarheid en ontwikkeling werken.

Doordat het DIT via een ePortfolio wordt vormgegeven is het heel gemakkelijk het uiteindelijke Duurzaam Inzetbaarheid dossier dat u in het DIT hebt opgebouwd gedurende uw gehele verdere loopbaan te gebruiken voor verdere ontwikkeling en professionalisering. Met uw goedkeuren wordt het DIT dossier binnen uw dienstverband bij Het Onderwijs Domein gebruikt als input voor verdere loopbaangesprekken. Dit alles onder uw eigen regie. Hiervoor kunt u zelf vanuit het ePortfolio steeds eenvoudig een presentatie/CV/Pitch maken welke precies de onderdelen behelst die voor het gekozen doel/gesprek het meest geschikt zijn.

Ook kan een unieke koppeling gemaakt worden met alle actuele openstaande vacatures in Nederland via de gekoppelde arbeidsmarktverkenner. U krijgt dan op basis van uw profiel (talenten, sterke competenties en drijfveren) precies de vacatures in zicht welke bij uw kracht en wensen aansluiten.

Het uiteindelijke resultaat is dat u stil hebt gestaan bij uw talenten, competenties, wensen, vitaliteit, en specifieke ontwikkelbehoefte. Ook heeft u geleerd hoe u uzelf zowel intern als extern krachtig en authentiek op uw eigen unieke kracht kan presenteren. Via een druk op de knop ziet u  actuele vacatures/opdrachten die aansluiten bij uw kracht, talenten en wensen binnen het DIT ePortfolio. Op deze wijze kunt u zelf de maximale regie over uw gehele loopbaan in handen nemen!

 

Het Onderwijs Domein

Utrechtseweg 75
3702 AA Zeist
Tel: 030 20 81 002
Kvk : 72785934

Openingstijden

Maandag - vrijdag 09.00 - 17.00
24/7 bereikbaar per mail

info@hetonderwijsdomein.nl