Gastcolleges

Maak kennis met de praktijk. Onze kennisdelers en onze expertisegevers voegen graag inspiratie en motivatie toe aan de opleiding. Studenten zijn immers onze toekomst. Om ze zo goed mogelijk voor te bereiden op hun loopbaan, hebben wij diverse gastlessen ontwikkeld.

Uit het onderwijs voor het onderwijs

Het onderwijs is één van de belangrijkste steunpilaren van onze samenleving. Het is de plek waar onze kinderen, jongeren en volwassenen dagelijks gevormd en voorbereid worden om hun plek in te nemen in de samenleving. Vanuit onze betrokkenheid bij de samenleving is Het Onderwijs Domein ontstaan. We komen zelf uit het onderwijs en willen op verschillende manieren bijdragen aan de toekomst van iedereen binnen de onderwijssector. Een van die manieren is het verzorgen van gastlessen voor MBO- en HBO-studenten.

Duurzaam inzetbaar

Onze gastlessen zijn interactief, inspireren en motiveren. Na afloop hebben de studenten zicht op wat zij zelf kunnen doen om duurzaam inzetbaar te worden en blijven. Oftewel: ervoor te zorgen dat ze op die plek komen waar ze zich thuisvoelen en die voldoende uitdaging biedt. Het Onderwijs Domein heeft veel kennis en ervaring op het terrein van duurzame inzetbaarheid en dat willen wij graag delen.

Thema’s

U kunt kiezen uit een van de thema’s gegeven door ervaringsdeskundige en experts. Gastlessen op maat zijn uiteraard ook mogelijk.

  • Waarvoor ben jij in de wieg gelegd? Maak kennis met onze methodiek op het gebied van duurzame inzetbaarheid en kwaliteit
  • Duurzaam inzetbaar zijn en blijven. Jij op de arbeidsmarkt als (toekomstig) werknemer: wat wordt er van je verwacht als stagiaire/werknemer en hoe bereid je je daarop voor?
  • Hoe leer ik van nature? Wat is je persoonlijke voorkeur en hoe kun je dit in jouw omgeving creëren?
  • Communicatie en gedrag. Aan bod komen: LSD – Luisteren Samenvatten Doorvragen, Feedback geven en ontvangen, de Dramadriehoek en winnaarsdriehoek
  • Pesten: hoe signaleer je het en wat kun je doen?
  • Onderwerpen gebaseerd op het gedachtegoed van Stephen Covey
  • Genderdiversiteit op school en op de werkvloer: alles mag, maar niet bij mij

Voor MBO en HBO

De gastlessen zijn geschikt voor studenten binnen het MBO (niveau 3 en 4) en HBO: voor de opleidingen Personeel en organisatie/ HRM, Maatschappelijke/sociale dienstverlening/ SPH en Pedagogiek.

Gastles aanvragen of meer weten?

Op zoek naar nieuwe wegen om kennis over te brengen? Al onze gastlessen hebben één ding gemeen: een zeer bevlogen en inspirerende expert ‘uit het veld’ komt in de klas. Zoals u weet geeft dat vaak een boost voor de studenten. Deze praktische manier van onderwijs is een krachtig middel om studenten de boodschap op een andere manier te laten ontvangen… En dat motiveert!

Mocht u vragen hebben, stel ze gerust via 030 – 208 1002 of info@hetonderwijsdomein.nl.

Het Onderwijs Domein

Utrechtseweg 75
3702 AA Zeist
Tel: 030 20 81 002
Kvk : 72785934

Openingstijden

Maandag - vrijdag 09.00 - 17.00
24/7 bereikbaar per mail

info@hetonderwijsdomein.nl