Kwaliteit in het onderwijs

De onderwijsprofessional als bepalende factor

Het Onderwijs Domein is er voor alle leraren, ondersteuners en schoolleiders in het MBO en HBO

Deze mensen werken er elke dag aan om het beste uit elke leerling en student te halen en het beste onderwijs te verzorgen. Het Onderwijs Domein ondersteunt deze medewerkers graag op gebied van:

 • Arbeid
 • Mobiliteit
 • Vitaliteit
 • Duurzame inzetbaarheid

 

Hoe werken wij?

Wij bieden ondersteuning op de volgende gebieden:

 

Arbeid

 1. Verlagen van de werkdruk: dit doen wij onder andere door het wegnemen of verminderen van factoren die werkdrukverhogend werken, met inachtneming van bestaande wet- en regelgeving. Docent zijn is een prachtig vak. Een gezonde werkdruk stelt de docent in staat om leerlingen/studenten de aandacht te geven waar zij recht op hebben. 
 2. Reviewen van de roostersystematiek: dit doen wij door het inzetten van onze experts die jarenlange ervaring hebben met roostering in diverse organisaties. Wij helpen u om het rooster in lijn te brengen met de vraag.
 3. Ondersteunen bij het verkrijgen en behouden van grip op het takenpakket: door middel van trainingen en begeleiding brengen wij het versnipperde takenpakket tot werkbare proporties.
 4. Toetsen van de administratieve processen: door middel van een beproefde methode kunnen wij inzicht geven in de procesverbeteringen en de voor u te behalen winst.

 

Mobiliteit

 1. Wij verzorgen studie- en loopbaanbegeleiding voor onderwijspersoneel in het MBO en HBO. Dit doen wij in samenwerking met partners.
 2. Wij bieden ondersteuning bij het faciliteren van stageplaatsen aan studenten. Door ons uitgebreide netwerk binnen het onderwijs, kunnen wij in de meeste gevallen de docent ondersteunen bij het begeleiden van stagiairs.

 

Vitaliteit

Vanuit de positieve psychologie werken wij aan de vitaliteit van de medewerkers in het onderwijs. Wij bieden hiertoe een drietal programma’s:

 1. Vitaal in Balans: vitaal in balans is voor alle medewerkers in het onderwijs waarbij vitaliteit een vraagstuk of risico is. Doorlooptijd twaalf tot zestien weken.
 2. Executive Potentieel Programma: in een snel veranderende en complexe omgeving is leiderschap niet eenvoudig. In programma met een doorlooptijd van zes weken worden de impact van en op de organisatie en de juiste mindset op hiermee om te gaan naar boven gehaald.
 3. Duurzaam Inzetbaarheid Traject: biedt de professional inzicht in zijn of haar kerntalenten en ontwikkelmogelijkheden met een doorlooptijd van drie weken.

 

Duurzame inzetbaarheid

In de filosofie van Het Onderwijs Domein kunnen medewerkers alleen op hun best functioneren als ze écht lekker in hun vel zitten. Als ze zelf controle over zaken hebben, iets kunnen bereiken en kunnen bijdragen aan een hoger onderwijsdoel. Instellingen die actief werken aan het geluk van hun professionals zijn succesvoller. Het Onderwijs Domein werkt aan borging van het werkplezier, verlaging van werkdruk, regie nemen en houden op het takkenpakket.  Dit doen wij door het ontwikkelen van de competenties die de huidige tijdgeest vraagt van het onderwijs.

Het Onderwijs Domein is er voor alle MBO- en HBO instellingen

Tijdig meten hoe het is gesteld op het gebied van arbeid en duurzaamheid en erop acteren

Het Onderwijs Domein

Utrechtseweg 75
3702 AA Zeist
Tel: 030 20 81 002
Kvk : 72785934

Openingstijden

Maandag - vrijdag 09.00 - 17.00
24/7 bereikbaar per mail

info@hetonderwijsdomein.nl

Reach Us

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus voluptatem.

13005 Greenville Avenue,
California, TX 70240

+22 140 006 754

contact@divifinance.com

Leave A Message